ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokalafior 1 sztukżółtka 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek deserowychmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychprzyprawa warzywna 1 łyżek stołowychkoperek 2 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego kalafiora podzielić na różyczki, zalać 6 szklankami lekko posolonej wody, ugotować w odkrytym garnku, po czym kilka różyczek wyjąć, a resztę zmiksować. Zupę zagęścić mąką pszenną i ziemniaczaną rozprowadzonymi niewielką ilością wystudzonego wywaru lub wody, zagotować, doprawić przyprawą warzywną, solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, zaciągnąć rozmieszanymi żółtkami, dodać masło i odłożone różyczki kalafiora, wymieszać. Posypać posiekanym koperkiem.Uwagi:Masło można zastąpić margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: