Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 1.5 kilogramów
koper 5 gałązki
czosnek 2 ząbki
woda 2 litrów
sól 3 łyżek stołowychWykonanie:
Koper wypłukać i umieścić na dnie trzylitrowego słoika.
Ogórki umyć i poukładać w słoiku. Oczyszczony
czosnek przekroić i włożyć do słoika.
Wodę zagotować z
solą i gorącą, ale nie kipiącą zalać
ogórki. Słoik zakręcić.
Ogórki na drugi dzień są już dobre do jedzenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: