ßßß Cookit - przepis na Mus brzoskwiniowy na zimno

Mus brzoskwiniowy na zimno

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brzoskwinie 1 kilogramów
cukier 1,5 kilogramów
sok z cytryny 1 sztuk
Wykonanie:
Umyte brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, przelać zimna i obrać ze skórki oraz usunąć pestki. 3 brzoskwinie odłożyć, a resztę zmielić i utrzeć z cukrem na gładką masę (nie używać miksera). Dodać sok wyciśnięty z cytryny i wymieszać. Wkładać mus do małych słoików wraz z połówkami lub ćwiartkami odłożonych owoców. Nie pasteryzować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10879/Mus-brzoskwiniowy-na-zimno