Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 1 1/2 szklanek
jajka 12 sztuk
mąka pszenna 1 szklanek
mąka ziemniaczana 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
banany 5 sztuk
sok bananowy 1 sztuk
budyń bananowy 1/2 sztuk
krem śmietankowy 2 sztukWykonanie:Ciasto;
żółtka oddzielić od
białek.
Białka miksować z
cukrem,aż się rozpuści.Miksując,dodawać po jednym
żółtku,po łyżce przesianej
mąki pszennej i ziemniaczanej,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia i
olej.Dokładnie zmiksować.Dno i boki blachy posmarować
olejem,posypać
tartą bułką.Wlać ciasto i piec 40 minut.Krem;
krem śmietankowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.Dodać proszek budyniowy,zmiksować.Jeden
banan obrać,pokroić w małą kostkę,wymieszać z
kremem śmietankowym,schłodzić w lodówce.Pozostałe
banany obrać,pokroić na plasterki.Ciasto przekroić na dwa krążki,nasączyć
sokiem bananowym.Na spodzie ułożyć plasterki
bananów,posmarować kremem
bananowym,przykryć
ciastem,wyłożyć resztę
bananów i krem.Autor: ewelina1_12Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-28ciekawy przepisAutor:
Kasia i TomekData: 2009-04-17Ciasto
bananowe musi być pyszne! Zaraz
jadę do sklepu po składniki :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: