ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 4 sztukser ricotta 100 gramówCynamon 1 łyżek deserowychmiód 4 łyżek stołowychbiszkopty 3 sztukWykonanie:Umyte gruszki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania, nafaszerować serem ricotta, posypać cynamonem i polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopnia i zapiekać 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika gruszki posypać pokruszonymi biszkoptami i piec jeszcze 5 minut. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu.Uwagi:Miód można zastąpić cukrem najlepiej brązowym, albo polać syropem klonowym, a biszkopty można zastąpić herbatnikami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: