ßßß Cookit - przepis na Gruszki pieczone z ricottą

Gruszki pieczone z ricottą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 4 sztuk
ser ricotta 100 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowych
miód 4 łyżek stołowych
biszkopty 3 sztuk
Wykonanie:
Umyte gruszki przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w naczyniu do zapiekania, nafaszerować serem ricotta, posypać cynamonem i polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopnia i zapiekać 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika gruszki posypać pokruszonymi biszkoptami i piec jeszcze 5 minut. Podawać na ciepło lub po schłodzeniu.
Uwagi:
Miód można zastąpić cukrem najlepiej brązowym, albo polać syropem klonowym, a biszkopty można zastąpić herbatnikami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10658/Gruszki-pieczone-z-ricotta