ßßß Cookit - przepis na Zupa cukiniowo-koperkowa

Zupa cukiniowo-koperkowa

nazwa

Wykonanie

Składniki :
cukinia- u mnie 80 dag
2 pęczki koperku
1 ziemniak i 1 cebula
sól, pieprz, 1/2 kostki rosołowej
sok z cytryny
olej do smażenia
Przygotowanie:
Umytą cukinię pokroić w cienkie plasterki, cebulę i ziemniaka również pokroić
Koperek pokroić drobno, przesmażyć krótko na oleju
To samo zrobić z pokrojoną cukinią, ziemniakiem i cebulą- smażyć
Wszystko zmiksować, przełożyć do garnka z 1/2 l bulionu
Zagotować, doprawić do smaku sokiem, solą i pieprzem
Jeśli ktoś potrzebuje bardziej sytą zupę to można dodać ugotowane, rozdrobnione jajko.
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2021/04/zupa-cukiniowo-koperkowa.html