Wykonanie

Dzień dobry moje kochane słoneczka. Mam dzisiaj do was takie małe pytanie - jaka rzecz potrzebna do gotowania jest dla was najważniejszy w kuchni, bez czego nie wyobrażacie sobie kulinarnych szaleństw ? Dla mnie jest to patelnia i mam ich w swojej kuchni naprawdę sporo.Mam kilka swoich ukochanych i jedną z nich jest patelnia niemieckiej firmy Woll Cookware - moja patelnia Woll Diamond ma średnicę 28 cm i oczywiście pokrywkę. Bardzo ważną dla mnie rzeczą jest fakt, że można taką patelnię użyć w piekarniku i ma odpinaną rączkę - co jest także fajne przy przechowywaniu, bo zajmuje mniej miejsca w szafce. Oczywiście można coś upiec w piekarniku nie odpinając rączki, bo wytrzymuje temperaturę 250 stopni, ale ten system click-by-clik jest bardzo pomocny. Patelnia posiada powłokę tytanowo-diamentową, dzięki
czemu patelnię są bardzo żywotne i odporne na ścieranie podczas używania. Można na niej przygotowywać dania bez tłuszczu a więc zdrowo, bardzo szybko się nagrzewa i długo utrzymuje ciepło. Ja się w niej po prostu zakochałam i używam ją cały czas. Kochani to moja druga patelnia tej firmy, mam już jedną, ale większą - możecie sobie o niej poczytać tutaj, cały czas mi ona służy i przygotowuje w niej różne dania, tak więc jest to zakup naprawdę na wiele, wiele lat.Dzisiaj zapraszam was na pysznego pieczonego naleśnika z karmelizowanymi
jabłkami, jest tak pyszny, że robiłam go już kilka
razy i moje chłopaki go uwielbiają. Koniecznie musicie spróbować jak smakuję. Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego wieczorku.Składniki:- 4
jajka- 170 ml
napoju kokosowego lub
mleka- 110 g
mąki pszennej lub orkiszowej jasnej- łyżka
masła klarowanego- duże
jabłko- łyżka
cukru trzcinowego dark muscovado- pół łyżeczki
cynamonuJabłko obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wsypujemy
cukier i wlewamy 100 ml
wody.Podgrzewamy. Dodajemy
jabłka i
cynamon, chwilkę dusimy.Do miski wbijamy
jajka, dodajemy
napój kokosowy,
mąkę i wszystko razem miksujemy.Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Wylewamy ciasto na
jabłka i patelnie wstawiamy do piekarnika. Odpinamy rączkę.Pieczemy naleśnik przez 20 minut. Następnie przypinamy rączkę do patelni, wyciągamy i przekładamy na talerze. Takim naleśnikiem spokojnie najedzą się dwie osoby.Możemy go podać z
jogurtem lub
serkiem homogenizowanym.Smacznego.

