Przepis na tartę o niebanalnym połączeniu smakowym … gruszki, gorgonzola i cudownie podpieczone, chrupiące orzechy włoskie … do tego szynka i odrobina miodu. Dla mnie najlepsza na ciepło, ale i na zimno też smaczna:).Ps. Poniżej przygotowałam dla Was filmik z procesu przygotowania tarty.Składniki:1 ciasto francuskie3 -4 średnie gruszki100 g sera gorgonzoalagarść orzechów włoskich3 szczypty estragonu1 jajkoDodatkowo:kilka plasterków szynki szwardzwaldzkiejmiódWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 180 st. C.Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce. Gruszki myjemy i kroimy w plasterki. Układamy na cieście. Posypujemy pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Doprawiamy estragonem. Boki ciast smarujemy roztrzepanym jajkiem. Ciasto wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika. Tartę kroimy na kawałki i podajemy z szynką i odrobiną miodu.Smacznego!http://www.kawaiczekolada.pl/wp-content/uploads/2020/09/Tarta-z-gruszkami.mp4