ßßß

Składniki:3 gruszkikawałek sera gorgonzola ok. 100 ggarść orzechów włoskich6 łyżeczek miodugałązka rozmarynu, opcjonalnieWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 200 st. C. bez termoobiegu.Gruszki myjemy, przekrawamy na pół i za pomocą łyżeczki wykrawamy gniazda nasienne i trochę miąższu. Owoce układamy w naczyniu żaroodpornym z gałązką rozmarynu. Orzechy kroimy na mniejsze części. Gorgonzolę dzielimy na mniejsze kawałki. Orzechy i ser układamy na gruszkach i polewamy miodem. Gruszki wstawiamy na ok. 20 minut do piekarnika. Można je piec dłużej lub krócej w zależności jak mocno dojrzałych owoców użyliśmy.Smacznego!
O mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy ... są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak pieczenie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam czekoladę, bezy, ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.