ßßß Cookit - przepis na ,,Mazurek bezowy z bakaliami’’

,,Mazurek bezowy z bakaliami’’

nazwa

Wykonanie

Mazurek z piankową bezą pełną bakalii i orzechów to kolejna idealna propozycja na Wielkanoc. Przepis powstał dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Helio !
Składniki
3 białka
150 g cukru
1 wafel
300 g pokrojonej mieszanki keksowej Helio (rodzynki, daktyle, papaja, ananas)
20 g orzechów włoskich,
1 opakowanie polewy mlecznej Helio
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy przesianą mąkę i bakalie. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Gotową masę bezową przekładany równomiernie na wafel, wyrównujemy i nakładamy drugim waflem./ Przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Pieczemy do nagrzanego piekarnika 140 stopniach przez godzinę. Gotowy mazurek bezowy studzimy i polewamy roztopioną polewą mleczną.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/mazurek-bezowy-z-bakaliami