ßßß



Składniki:1 filet1 oscypek1 ząbek czosnku4 łyżki borówki do mięs i serów Stovitjajkobułka tartasól, pieprzSposób przygotowania przepisu:Filet myjemy, osuszamy kroimy na plastry, delikatnie rozbijamy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety z obu stron na jasnozłoty kolor.Na usmażone kotleciki układamy po dwa plasterki oscypka. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 170 stopni, aż ser lekko się roztopi. Podajemy bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, podane z dwoma łyżeczkami borówek.Sklep stomatologiczny LUBDENT to internetowy sklep stomatologiczny, oferujący szeroki wybór wyposażenia gabinetów dentystycznych. W ofercie znajdą Państwo narzędzia i akcesoria stomatologiczne.