Dutch baby czyli pieczony naleśnik. Bardzo populary w kuchni amerykańskiej. Truskawki możecie zastąpić innymi owocami. Świetnie sprawdzą się jabłka w połączeniu z cynamonem. Bardzo polecam 🙂SKŁADNIKI / 1-2 porcjejajka, 2 szt.mleko, 100 mlmąka pszenna, 60 gcukier wanilinowy, 1 łyżeczkatruskawki, 150 gcukier pudersyrop klonowySPOSÓB PRZYGOTOWANIAJajka połączyć z mlekiem, mąką i cukrem.Blaszkę lub naczynie żaroodporne wstawić na kilka minut do piekarnika, rozgrzanego do 220 stopi. Naczynie wysmarować masłem. Wlać masę.Na wierzchu poukładać pokrojone truskawki. Jeśli używacie mrożonych trzeba je rozmrozić i odsączyć z namiaru wody.Piec około 15-20 minut.Naleśnik podawać posypany cukrem pudrem i polany syropem klonowym.