ßßß
1 pęczek rzodkiewki1 zielony ogórek1 pomarańczakilka gałązek koperku1 łyżka majonezu1 łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu1 ząbek czosnkuPrzyprawy: sól, pieprz.
Wykonanie:Rzodkiewkę umyć.Odciąć liście.Brzydkie wyrzucić.Zdrowe młode i jędrne pokroić.Z rzodkiewki odciąć ogonek i górną część.Pokroić w plasterki.Ogórek umyć i pokroić w półplasterki.Pomarańczę obrać ze skórki i wyfiletować i pokroić na cząstki.Koperek posiekać.Połączyć wszystkie składniki.(Rzodkiewkę, liście rzodkiewki, pomarańczę,ogórek,koperek).Śmietanę wymieszać z majonezem.Dodać soli i pieprzu, oraz roztarty ząbek czosnku.Wymieszać wszystkie produkty i można podać na stół .