ßßß
 
            
         Bardzo uważnie słuchałam jak mam przygotować takie rybki, żeby były pyszne jak pana Mariana.Ryby oczyścić i obtoczyć w soli. Tak zostawić na 2,5 godziny. Następnie opłukać i dokładnie osuszyć na płóciennym ręczniku.
Bardzo uważnie słuchałam jak mam przygotować takie rybki, żeby były pyszne jak pana Mariana.Ryby oczyścić i obtoczyć w soli. Tak zostawić na 2,5 godziny. Następnie opłukać i dokładnie osuszyć na płóciennym ręczniku. Suche ryby ponabijać na druty. Mocno rozpalić ogień używając drewna dębowego lub inne. Jak już mocno się pali to zasypać trocinami. Włożyć ryby do wędzarni i przykryć jutowym materiałem. Wędzić 2,5-3 godzin. To wszystko zależy jaką grubą i dużą macie rybkę.
Suche ryby ponabijać na druty. Mocno rozpalić ogień używając drewna dębowego lub inne. Jak już mocno się pali to zasypać trocinami. Włożyć ryby do wędzarni i przykryć jutowym materiałem. Wędzić 2,5-3 godzin. To wszystko zależy jaką grubą i dużą macie rybkę. Musicie posmakować i sprawdzać, żeby ryby nie były wysuszone. My wędziliśmy 2,5 godziny.Rybki wyszły idealnie osolone i mięciutkie. Doskonałe.
Musicie posmakować i sprawdzać, żeby ryby nie były wysuszone. My wędziliśmy 2,5 godziny.Rybki wyszły idealnie osolone i mięciutkie. Doskonałe.