Pasta kanapkowa z tuńczykiem

nazwa

Wykonanie

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i serkiem śmietankowym, stanie się jedną z Waszych ulubionych. Do przygotowania tej pasty potrzebujecie jedynie tuńczyka z puszki w sosie własnym, serka naturalnego do kanapek, koperku oraz soli i pieprzu do smaku. Pasta kanapkowa z tuńczykiem może być podawana na dowolnym pieczywie (polecam bagietkę) lub także na krakersach – w takim kształcie na pewno będzie zjawiskową przekąską. Niekiedy na domówkach pastę podaję po prostu w małej miseczce, a goście mają do wyboru z czym pastę zjedzą – czy z pieczywem czy krakersami. Polecam Wam ten pyszny i prosty przepis na pastę kanapkową 🙂 Smacznego!
Zobacz też:
Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem
Carpaccio z wędzonego łososia
Przepis na pastę kanapkową z tuńczykiem
Czas gotowania: 10 minut
Składniki
puszka tuńczyka w sosie własnym - ok. 170 g
opakowanie serka kanapkowego śmietankowego - ok. 135 g
garść koperku i koperek do ozdoby
sól i pieprz do smaku
Przepis
1
Tuńczyka i serek przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekany drobno koperek, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
2
Pastę możecie podawać na pieczywie, krakersach, a także w miseczce, jako smarowidło.
Źródło:https://www.kuchniabazylii.pl/2020/02/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem