Grzybowo - cebulowa pasta z fasoli

nazwa

Wykonanie

Dziś kolejna odsłona pysznej pasty do chleba: grzybowo - cebulowa pasta z fasoli. Czasem zwana wegetariańskim smalczykiem. Mąż się nią zachwyca, mimo, że jest mięsożercą :)
Składniki:
puszka białej fasoli
5 suszonych grzybów
2 łyżki majonezu
1 średnia lub duża cebula
sól, pieprz
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyłam na złoto posiekaną cebulę. Grzyby ugotowałam. Zblendowałam fasolę, ugotowane grzyby i majonez na gładką masę. Dodałam cebulę, sól i pieprz. Gotowe! i majonez na gładką masę. Dodałam cebulę, sól i pieprz. Gotowe!
Źródło:http://qulinarny.blogspot.com/2019/06/grzybowo-cebulowa-pasta-z-fasoli.html