ßßß



Składniki1 kg królika1 kg boczku wędzony4 marchewki2 pietruszki1 mały seler1 por2 bułki4 cebule3 jajabułka tartamajeraneksólpieprzziele angielskieliść laurowymielona czerwona słodka paprykaprzyprawa do królikaSposób przygotowania przepisu:Porcjujemy królika i delikatnie obsypujemy go solą, boczek kroimy w duża kostkę. Do garnka wkładamy królika, dodajemy obrane marchewki, pietruszki, selera i pora, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawiamy do smaku solą, gotujemy do miękkości mięsa. Dusimy przez około 60 minut. Cebulę obieramy kroimy w piórka, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Ostudzone mięso oddzielamy od skóry i kości, mielimy razem z marchewką, pietruszką, selerem, cebulą oraz bułką na sitku o drobnych oczkach. Zmieloną masę obsmażamy na oleju. Do wystudzonej dodajemy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czerwoną papryką przyprawą do królika i majerankiem, następnie wszystko razem mieszamy.Pasztet przekładamy do wysmarowanych tłuszczem keksówek, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.Kupuj części samochodowe i serwisuj samochody za przystępną cenę. Hurtownia motoryzacyjna Expert Auto specjalizuje się w sprzedaży części zamiennych do samochodów osobowych i dostawczych, oferuje produkty najwyższej jakości. Pełen zakres części samochodowych oraz ich dostępność gwarantuje natychmiastową wysyłkę.