Wykonanie
HomeDania
Mięsne10MarRoladki z
kurczaka z
pieczarkami w panierce z
parmezanuLoading...0 Komentarzy
Pierś z kurczaka z nadzieniem
pieczarkowo –
serowym , w chrupiącej parmezanowej panierce.
Składniki:4
piersi z kurczaka1/2 kg
pieczarekcebula2 ząbki
czosnkupęczek
natki pietruszki2-3 łyżki
masła100g
parmezanusól,
pieprzPanierka:2-3 łyżki
bułki tartej100g
parmezanuolejSposób przygotowania przepisu:
Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać
pieprzem i
soląPieczarki oczyścić,
cebulę obrać , razem z
pieczarkami pokroić w kostkę,
czosnek posiekać, wszystko udusić na
maśle, dodać
sól i
pieprz do smaku, posiekaną
pietruszkę . Przestudzić, dodać
starty ser, wymieszać.
Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce
parmezanem. Na
mięso rozłożyć
pieczarki, zwinąć w roladki. Wysmarować dokładnie
olejem, obtoczyć w panierce z
parmezanu.
Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 40 minut.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab