ßßß Cookit - przepis na Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu

Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu

nazwa

Wykonanie

Home
Dania
Mięsne
10
Mar
Roladki z kurczaka z pieczarkami w panierce z parmezanu
Loading...
0 Komentarzy
Pierś z kurczaka z nadzieniem pieczarkowoserowym , w chrupiącej parmezanowej panierce.
Składniki:
4 piersi z kurczaka
1/2 kg pieczarek
cebula
2 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
2-3 łyżki masła
100g parmezanu
sól, pieprz
Panierka:
2-3 łyżki bułki tartej
100g parmezanu
olej
Sposób przygotowania przepisu:
Mięso oczyścić ,osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć na kształt prostokąta, delikatnie rozbić, posypać pieprzem i solą
Pieczarki oczyścić,cebulę obrać , razem z pieczarkami pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko udusić na maśle, dodać sól i pieprz do smaku, posiekaną pietruszkę . Przestudzić, dodać starty ser, wymieszać.
Bułkę tartą wymieszać ze startym na tarce parmezanem. Na mięso rozłożyć pieczarki, zwinąć w roladki. Wysmarować dokładnie olejem, obtoczyć w panierce z parmezanu.
Mięso ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, posypać pozostałą panierką, piekarnik nagrzać do 180*C, piec około 40 minut.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/roladki-z-kurczaka-z-pieczarkami-w-panierce-z-parmezanu