Wykonanie
Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach jak ten. Pyszne nadzienie z kremowego
serka,
młode cebulki, chrupiące
orzeszki piniowe i mamy tartę, która
zrobi wrażenie na gościach lub domownikach. To świetny przepis dla tych, którzy mimo brak czasu, lubią dobrze i pysznie zjeść.
Tarta z
dymką i
kozim seremblue_megi
Ciasto francuskie jak zwykle jest niezastąpione w takich ekspresowych przepisach Print ThisServes: 4 Prep
Time: 15 minut Cooking
Time: 30 minut 30 minutRating: 5 . 0 /5( 1 voted )Ingredientsopakowanie
ciasta francuskiego100 g kremowego
serka koziego1 jakoszczypta
soli1/2 szklanki tartego
parmezanu1/4 szklanki
orzeszków piniowych4
dymkiInstructionsPiekarnik nagrzewamy do 200 stopni.Ciasto rozkładamy na przykrytej papierem do pieczenia blasze, nakłuwamy widelcem.
Serek dokładnie mieszamy z rozbełtanym
jajkiem i
solą.Smarujemy ciasto
serkiem i zawijamy około 2 centymetrów brzegu z każdej strony.Na
serku układamy
cebulki, delikatnie dociskając.Posypujemy tartym
parmezanem i orzeszkami piniowymi.Wkładamy do piekarnika na 25-30 minut, aż ciasto mocno się zrumieni.NotesNajlepsza na ciepło!