Wykonanie
Jajka sadzone na
boczku są efektownym, a zarazem pysznym śniadaniem. Robi się je także równie szybko, jak i zjada. Do takiego śniadania polecam serdecznie przygotować szybką
sałatkę z dostępnych świeżych produktów, które macie w lodówce. Do swojego
jajka sadzonego przygotowałam dodatek z
rukoli oraz
pomidorów – następnie składniki polałam
sosem winegret – doskonale komponowało się z
jajkiem i
boczkiem.
Jajka sadzone na
boczku zachwycą każdego – gwarantuję 🙂Nie wiem czy wiecie, ale jestem wielką wielbicielką śniadań z
jajem, dlatego poniżej polecam Wam spis przepisów z
jajkami, które mam nadzieję, że Was zainteresują 🙂Szakszuka z
papryką i
kiełbasą – idealne śniadanie na weekend
Śniadaniowe muffinki jajeczneZielona szakszukaSzakszuka z
boczkiem i
czerwoną cebuląOmlet ze
szpinakiem i
boczkiemPasta z makreli wędzonej z
jajkamiSałatka z
jajek,
pora i
kukurydzyPasta jajeczna z
groszkiem i
cebulkąPorcji: 1 Czas gotowania: 5 minutSkładniki3 plasterki
boczku2
jajkasól i
pieprzdowolne dodatki do śniadania:
sałata,
pieczywo, itp.Przepis1Rozgrzewamy suchą patelnie. Kładziemy na nią plasterki, cienko pokrojonego
boczku - kiedy
mięso zacznie się przyrumieniać i lekko " zwijać", wbijamy na nie dwa
jajka.2Całość przykrywamy na kilka minut pokrywką, aby
jajka się ścięły. Podajemy posypane
solą i
pieprzem z ulubionymi dodatkami.