ßßß Cookit - przepis na KURA W PAPRYCE

KURA W PAPRYCE

nazwa

Składniki

Wykonanie

« KAPUSTA WIGILIJNA
UDZIEC INDYCZY Z JABŁKIEM ... »
Do kury, ważącej 1 kg do 1.30 kg. potrzebne są następujące dodatki: łyżka topionego masła, łyżka papryki, tyleż gęstego koncentratu pomidorowego, szklanka śmietany i średniej wielkości cebula.
Cebulę sieka się drobno, smaży w brytfance na maśle, wkłada pokrajaną na części kurę, posypuje łyżeczką soli, obsmaża z wszystkich stron, zalewa paroma łyżkami wody, przykrywa i dusi powoli. Kiedy mięso jest prawie miękkie, wlewa się śmietanę rozkłuconą z łyżeczką mąki i papryką, dodaje się łyżkę koncentratu pomidorowego gotuje razem jeszcze około 10 minut i podaje się z ziemniakami lub drobnymi, kładzionymi kluseczkami. W razie, gdyby kura była mało tłusta, należy ilość masła podwoić.
środa, 17 stycznia 2018, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Polecane wpisy
KLOPSY SMAŻONE
Na 0.5 kg. delikatnie mielonego lub siekanego mięsa potrzeba: 2 jaja, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki ugotowanych i tartych ziemniaków, 62,5 ml stopione
PiECZEŃ WIEPRZOWA ZE ŚLIWKAMI
około 1,5 kg szynki wieprzowej, schabu, karczku, łopatki bez kości sól, pieprz, przyprawa grillowa, czosnek suszony, garść śliwek 100 ml białego wytrawnego wina
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z MUSZTARDĄ
1 kg mięsa wieprzowego bez kości (szynki , schabu, karczku lub łopatki) oliwa lub olej na marynatę 3 łyżkimusztardy ostrej 3łyżkimusztardy francuskiej z ziarnam
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2018/01/KURA-W-PAPRYCE.html