Wykonanie
« Batony
musliDla 4 osób:1 kg
żeberek wieprzowych1/2 szklanki pikantnego
kechupu2 łyżki
koncentratu pomidorowego2 łyżki czerwonego
octu winnego2 łyzki
brązowego cukru3 ząbki
czosnku1 łyżeczka mielonej
słodkiej papryki1/2 łyżeczki
pieprzu cayennełyżeczka suszonego
tymianku6 łyżek
olejusól,
pieprzMięso umyć i osuszyć. Podzielić na porcje. Obgotować 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjąc z wrzątku i osuszyć. Połączyć ze sobą składniki glazury. Wymieszać z
żeberkami i odstawić do lodówki na 3 godziny. Następnie
żeberka ułożyć na blasze i piec w temperaturze 200st C 40 minut, co jakiś czas smarować glazurą.Przepis z: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego" nr 9/2013wtorek, 21 lutego 2017, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyKotleciki w migdałachDziś bardzo prosto i pożywnie: Kotlety
schabowe w migdalowej panierce. Podałam inaczej niż w oryginale, bo z
makaronem i
sosem pieczarkowym. Dla 4 osób: Polędwiczka wieprzowa w cieście
chlebowymTym razem pomogłam sobie gotowa
mieszanka chlebową. Dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa o wadze 600 g 250 g gotowej mieszanki chlebowej do wypieku jasnego pieczMedaliony wieprzowe w sosie piwnym z
kapusta po bawarskuProsto z Bawarii mam dzis dla was danie z regionu na rozpoczęcie Oktoberfest, ktory oficjalnie rozpoczął się już wczoraj w Monachium. Malzeit! Dla 4-6 osób 1 kgObiad domowy na mroźny dzieńDomy, w których się gotuje obiady, stają się bardziej… domowe. Czy też tak myślicie? Gotowanie leczy stresy, byle się do niego nie zmuszać. Jeżeli kogoś sZimowy łyk egzotykiNa
Solcu w warzywnym kiosku, który wspominałamtu nie raz, St. znalazł korzonki świeżej
kurkumy . Kupił, przyniósł. Natychmiast wykorzystałam te korzonki ( turme