Wykonanie
«
Czekoladowy pudding chia z
jagodamiSzakszuka z
soczewicą »Opublikowano 11 stycznia 2017 | Autor: KiCNapar z
natki pietruszki, nasion
kopru włoskiego i
cytryny … dobry na odkwaszenie organizmu, działa również detoksykacyjnie i ogrzewająco na nerki. Nasiona
kopru włoskiego zwalczają pleśnie i
grzyby, doskonale wpływają na układ trawienny naszego organizmu.
Pietruszka i
cytryna dostarczają bogactwo witaminy C.
Natka pietruszki posiada ponadto właściwości odkwaszające, jest bogatym źródłem prowitaminy A, PP, K, kwasu foliowego,
soli mineralnych, wapnia, magnezu, antyoksydantów oraz chlorofilu. Wspomaga procesy trawienia, wzmacnia odporność, oczyszcza organizm z toksyn. Zatem pijmy (w postaci naparów i smoothies) i jedzmy
pietruszkę!
Składniki:½ pęczka
natki pietruszki1 łyżka nasion
kopru włoskiego2-3 plasterki
cytryny½ litra wrzącej
wodyWykonanie:Do dzbanka wrzucamy
natkę pietruszki, nasiona
kopru włoskiego oraz plasterki
cytryny (obranej ze skórki lub dobrze wyszorowanej). Zalewamy wrzątkiem. Po ostygnięciu napar pijemy mały łykami.Smacznego!Źródło przepisu: „Leczenie dietą. Wygraj z Candidą” Marek ZarembaO mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy ... są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak pieczenie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam
czekoladę,
bezy,
ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi
sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych
kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.