Cześć,Tym razem przepis na szybkie i zdrowe muffinki z kaszy jaglanej . Idealne na jesienne śniadanie lub podwieczorek.Składniki (na 6 muffinek):1 torebka kaszy jaglanej,1 duże jabłko,1 szklanka wody,sok z 1/2 cytryny,1 płaska łyżeczka cynamonu,1 łyżka oleju,orzechy włoskie i płatki migdałów do dekoracji.Making-of:Kaszę zalewamy wodą z sokiem z cytryny i zostawiamy na około 10 minut.Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kaszy wraz z cynamonem i olejem. Całość mieszamy.Masę przekładamy do form na muffinki (do 2/3 wysokości) i posypujemy orzechami włoskimi oraz płatkami migdałów.Muffinki pieczemy w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni – najpierw przykryte folią aluminiową przez 20 minut, potem bez.Smacznego!Gosia