ßßß
CiastoWymiary formy- 24/35cm2,5 szkl maki3 żółtka250g masła lub margaryny1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 szkl cukrucukier waniliowyMasa serowa1,20 kg sera6 jajek2/3 kostki masła1 szkl cukrucukier waniliowymały budyń waniliowy100g owoców kandyzowanychNa pianę3 białka1 szkl cukru pudru100g wiórek kokosowychSposób przygotowaniaCiasto – z podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozićSer zmiksować blenderem lub zmielić , dodać żółtka , miękkie masło , cukier ,budyń , cukier waniliowy , dokładnie wszystko utrzeć , z białek ubić pianę , dodać do sera , na koniec dodać kandyzowane owoce ,Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć do wcześniej przygotowanej formy , wylać masę serowąPiana- z białek ubić pianę , dosypać cukier , chwilę ubijać , dodać kokos , wylać na sernik , na wierzch zetrzeć resztę ciasta . Piec 60 minut w tem. 180*C


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab