Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta27lisSernik z
kokosemLoading...0 KomentarzyPuszysty sernik z
kokosową pianką.
CiastoWymiary formy- 24/35cm2,5 szkl
maki3
żółtka250g
masła lub
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szkl
cukrucukier waniliowyMasa serowa1,20 kg
sera6
jajek2/3 kostki
masła1 szkl
cukrucukier waniliowymały
budyń waniliowy100g
owoców kandyzowanychNa pianę3
białka1 szkl
cukru pudru100g wiórek
kokosowychSposób przygotowaniaCiasto – z podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozić
Ser zmiksować blenderem lub zmielić , dodać
żółtka , miękkie
masło ,
cukier ,
budyń ,
cukier waniliowy , dokładnie wszystko utrzeć , z
białek ubić pianę , dodać do
sera , na koniec dodać kandyzowane
owoce ,Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć do wcześniej przygotowanej formy , wylać masę
serowąPiana- z
białek ubić pianę , dosypać
cukier , chwilę ubijać , dodać
kokos , wylać na sernik , na wierzch zetrzeć resztę ciasta . Piec 60 minut w tem. 180*C
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab