Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierniczki korzenne 2016Sernik na zimno z
serkami ... »Dalsza zabawa z pierniczkami, smakiem i " dziurką" Czyli serduszka przygotowane specjalnie do powieszenia na choinkę.Składniki:250 g
mąki pszennej typ 500 Kłos -Pol85 g zmielonych
migdałów1 łyżeczka
cynamonui 1 łyżeczka
imbiru mielonego1 łyżeczka
goździków zmielonych2 łyżk i błonnika
kakaowego Kłos -Pol200 ml
miodu Lipowego Kłos- Pol1/2 łyżeczki
sody2 łyżki
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczenia100 g
masłaWykonanie pierniczków:Tym razem pierniczki bez
cukru i
ksylitolu, na samym miodzie.Do garnuszka wkładamy
masło,
miód i rozpuszczamy, zostawiamy do ostudzenia.Dodajemy błonnik
kakaowy,
cynamon imbir i
goździki zmielone.
Sodę rozpuszczamy w
mleku i dodajemy do pierniczków razem z
proszkiem do pieczenia.Przesiewamy
mąkę i dodajemy do reszty składników razem z
migdałami zmielonymi .Wyrobione ciasto schładzamy na godzinę w lodówce,
potem wałkujemy i wykrawamy serduszka, słomka robimy dziurkę na zawieszkę. Pieczemy 10-12 minut w 170 stopniach, wychodzi 25 szt .Przekładamy serduszka po upieczeniu na kratkę do ostudzenia
potem możemy udekorować lukrem posypkami lub
czekoladą.
Kłos Pol posiada naturalną
mąkę którą używam do wypieku ciast,
pieczywa.Polecam produkty które na co dzień znajdziecie w mojej kuchni.Wiadomo wypróbowane i sprawdzone z pierwszej ręki. Błonnik
kakaowy zastępuje mi
kakao z czego jestem bardzo zadowolona . Te i inne produkty znajdziecie naponiedziałek, 28 listopada 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyPiernik z gwiazdkąPachnący piernik z gwiazdką , zainspirowała mnie
Magda i jej ciacho.Wiec nie namyślając się długo wykombinowałam babeczkę
cytrynową z której wykroiłam gwiazdkiPiernik staropolski - nastawienie ciastaNie miałam kiedy wam pokazać jak się nastawia ciasto na Piernik Staropolski. Oto wykonanie pierwszego etapu.Ciasto nastawiłam 20 . 11 2016 gdzie będzie leżaPierniczki BożonarodzenioweTym razem mam dla was bardzo fajny przepis, bez czekania i chłodzenia ciasta. Pierniczki wychodzą znakomite. Składniki na około 50 pierniczków: 400 g
mąki pszenO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter