Wykonanie
paz24 . 11.2016 14:35TweetnijPolub Ugotuj.to na Facebooku
The Edible Museum (Peter Gammon Photography.)
Zobacz zdjęcia (8)Doskonale odwzorowane ludzkie
serce, owady czy skamieliny. Każdy czekoladoholik powinien zobaczyć to przynajmniej raz w życiu!REKLAMATo się dopiero nazywa
mieć serce do
czekolady! Sarah Hardy to utalentowana rzeźbiarka (z dyplomem z Harvardu), która z sukcesem łączy zdolności artystyczne ze swoją kolejną pasją - jedzeniem. Zamiast jednak wycinać z
czekolady "słodkie" serduszka czy muszelki, jakie zwykle znajdziemy w opakowaniach pralinek, tworzy z niej bardzo realistyczne ludzkie
serca, skamieliny czy owady.
Fot. materiały prasowe"Moje
czekoladki opisuje się jako coś, co można uzyskać, jeśli zostawi się sir Davida Attenborough i Willy'ego
Wonkę samych na jeden weekend" - opowiada artystka.Początkowo tworzyła swoje dzieła w ramach zleceń. Jako samotna matka (10-letniego
Jacka i 8-letniej
Ruby) cieszyła się, że może łączyć pracę z opieką nad dziećmi.Zdolności szybko przysporzyły jej jednak mnóstwa zadowolonych klientów, wśród których znalazły się nie tylko instytucje (np.
sieć kin Odeon), ale również gwiazdy światowego formatu (np. Mick Jagger).Jadalne rzeźby na zamówieniePewnego razu, tworząc
czekoladowy kręgosłup dla jednego z klientów, pomyślała, że mogłaby stworzyć The Edible Museum (dosłownie: Jadalne Muzeum) - rodzaj nietypowego sklepu ze
słodyczami, w którym sprzedawałaby tworzone przez siebie "eksponaty".Dzięki fanom
czekolady jej pomysł stał się rzeczywistością szybciej, niż mogła to sobie wyobrazić. Na założonej w serwisie crowdfundingowym akcji zebrała połowę założonej kwoty już w pierwszym tygodniu. Na tydzień przed końcem akcji na jej koncie była już cała potrzebna kwota.Sklep Sarah już działa (możecie odwiedzić go, klikając tu). Ceny poszczególnych produktów wahają się od 22 funtów za pojedynczą jadalną rzeźbę po 65 funtów za dekoracyjne pudełko
czekoladowych "skamielin".
Fot. materiały prasoweSama Sarah o swoim wyjątkowym
czekoladowym sercu mówi żartobliwie: "To świadectwo, że wkładam w swoją pracę całe swoje
serce."Ich smak znamy z dzieciństwa. Rozpoznasz
słodycze bez opakowania?
TweetnijPolub Ugotuj.to na FacebookuPrzepisy kulinarneInspiracjeREKLAMAZapiekanka z
ziemniakami i kurzymi udkamiZapiekanka ziemniaczano-serowaRybna zapiekanka z
cykoriąZapiekanka z
fetą i
brokułamiDodaj swój przepisREKLAMAPolecamy
REKLAMAForumFrancesinha i
kaczka w pomarańczach (13)zasmażka(15)Do czego służy to urządzenie(8)Jak przechowujące świeże
zioła ? (19)polska kartoflanka(91)Holenderskie stoopwafels(17)gotowe
ciasto francuskie(18)
Twaróg quark do sernika(15)kluski kładzione(18)
biała kiełbasa(19)
śledzie od rybaka- jak przyrządzić?(11)
Kielbasa palcowka...(16)M&S znika z Polski(34)więcejREKLAMAREKLAMA