ßßß Cookit - przepis na La Marea restauracja peruwiańska

La Marea restauracja peruwiańska

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jakiś czas temu pisałam o kuchni peruwiańskiej, a także o tym, że nie ma chyba w Polsce miejsca, gdzie można jej spróbować. Jeśli mielibyście ochotę na kulinarną podróż do kraju Inków, wystarczy teraz zajrzeć do La Marea restauracji peruwiańskiej w Sopocie. Dania przygotowuje Nick Silva – szef kuchni z Limy.
Lokal jest urządzony klasycznie, klimatu nadają mu peruwiańskie akcenty. Miałam okazję spróbować trzech przystawek i ciasta. Dania podane zostały szybko i sprawnie. Jedzenie było świeże, a jedyna rzecz, która pozostawiała niedosyt był sposób podania. Polecam przepyszną zimną limonadę i świeże ceviche z ostrym, lekkim sosem. Wśród moich przystawek były jeszcze ziemniaki z krewetkami oraz sałatka warzywna z kurczakiem podana w awokado. Na deser było ciasto z kremem z owoców lukumy . Następnym razem jak będę w Trójmieście na pewno wpadnę na dania główne. Poniżej trzy zdjęcia potraw. Niestety, mój aparat w telefonie nie jest najlepszy, więc zdjęcia są trochę rozmazane.
Podobne wpisy
Kuchnia peruwiańska
Restauracyjne grzechy główne
Leche Asada – peruwiański deser
Wołowe chicharrones z salsa criolla i słodkimi ziemniakami (kuchnia peruwiańska)
Śledź z peruwiańską nutą
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/la-marea-restauracja-peruwianska