Wykonanie
Jakiś czas temu
pisałam o kuchni peruwiańskiej, a także o tym, że nie ma chyba w Polsce miejsca, gdzie można jej spróbować. Jeśli mielibyście ochotę na kulinarną podróż do
kraju Inków, wystarczy teraz zajrzeć do La Marea restauracji peruwiańskiej w Sopocie. Dania przygotowuje Nick Silva – szef kuchni z Limy.Lokal jest urządzony klasycznie, klimatu nadają mu peruwiańskie akcenty. Miałam okazję spróbować
trzech przystawek i ciasta. Dania podane zostały szybko i sprawnie. Jedzenie było świeże, a jedyna rzecz, która pozostawiała niedosyt był sposób podania. Polecam przepyszną zimną limonadę i świeże ceviche z
ostrym, lekkim sosem. Wśród moich przystawek były jeszcze
ziemniaki z
krewetkami oraz
sałatka warzywna z
kurczakiem podana w
awokado. Na deser było ciasto z kremem z
owoców lukumy . Następnym razem jak
będę w Trójmieście na pewno wpadnę na dania główne. Poniżej trzy zdjęcia potraw. Niestety, mój aparat w telefonie nie jest najlepszy, więc zdjęcia są trochę rozmazane.
Podobne wpisyKuchnia peruwiańskaRestauracyjne grzechy główneLeche Asada – peruwiański deserWołowe chicharrones z salsa criolla i słodkimi
ziemniakami (kuchnia peruwiańska)
Śledź z peruwiańską nutą