Wykonanie
«
Ciasteczka amarantusowe z lukrem
cytrynowymTarta z
grzybami leśnymi i
dynią »Opublikowano 26 października 2016 | Autor: KiCSłodkie
gruszkowo –
jarmużowe smoothie … z dodatkiem
awokado i świeżego
imbiru. Świetne na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki na 4 porcje:dwie garście liści
jarmużu1 duża
gruszka½ dojrzałego
awokado2-3 cm świeżego
imbiru2 łyżki
miodu z mniszka lub zwykłego
miodu2,5 szklanki
wody mineralnejWykonanie:Liście
jarmużu myjemy pod bieżącą
wodą, wykrawamy twarde części. Liście rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera.
Gruszkę obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze część.
Awokado przekrawamy na pół, wybieram miąższ.
Imbir obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do blendara, wlewamy
miód i trochę
wody miksujemy do czasu uzyskania gładkiego musu, na koniec dolewamy resztę
wody i jeszcze chwilę miksujemy.Smacznego!O mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy ... są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak pieczenie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam
czekoladę,
bezy,
ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi
sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych
kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.