ßßß

Składniki na 4 porcje:dwie garście liści jarmużu1 duża gruszka½ dojrzałego awokado2-3 cm świeżego imbiru2 łyżki miodu z mniszka lub zwykłego miodu2,5 szklanki wody mineralnejWykonanie:Liście jarmużu myjemy pod bieżącą wodą, wykrawamy twarde części. Liście rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do kielicha blendera. Gruszkę obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze część. Awokado przekrawamy na pół, wybieram miąższ. Imbir obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do blendara, wlewamy miód i trochę wody miksujemy do czasu uzyskania gładkiego musu, na koniec dolewamy resztę wody i jeszcze chwilę miksujemy.Smacznego!O mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy ... są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak pieczenie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam czekoladę, bezy, ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.