Wykonanie
BelliniBellini to znany włoski koktajl
alkoholowy, który został wymyślony przez Giuseppe Cipriani w 1948 roku w Wenecji.
Drink ten podawano w Harry's Bar, którego Cipriani był właścicielem. Wśród sławnych klientów baru wymienić można Ernesta Hemingwaya, Charliego Chaplina, Alfreda Hitchcocka czy Arystotelesa Onassisa.
Napój otrzymał swa nazwę na cześć Giuseppe Belliniego, włoskiego malarza renesansowego, pochodzącego z Wenecji. Początkowo
drink podawany był z odrobina
soku malinowego lub
wiśniowego, co nadawało mu lekko różową barwę, obecnie jednak ten dodatek porzucono. Spróbujcie koniecznie, ponieważ połączenie smaków jest naprawdę udane, a
drink ma lekki, letni charakter.
100 ml zimnego
nektaru brzoskwiniowego200 ml zimnego ProseccoDo kieliszka wlewamy
nektar brzoskwiniowy, uzupełniamy Prosecco.Zazwyczaj Bellini podaje się bez
lodu, jeśli jednak chcecie, można dodać go w niewielkiej ilości (ja użyłam zaledwie 1 kostki), by nie rozwodnił zbytnio
drinka.Kategoria:
NapojeAutor(ka): rain1drop Czas publikacji: piątek, 09 września 2016 12:13OpcjePoleć znajomemu wpis „Bellini”Polecane wpisy
Kurczak po toskańsku /
Kurczak po florentyńskuUwielbiam kolory na talerzu. W tym daniu mamy połączoną zieleń
szpinaku z czerwienią
suszonych pomidorów i
białym kremowym sosem. Słusznie kojarzy się to z koloPasta con gorgonzola, czyli
makaron w sosie
serowymTo jeden z najprostszych a jednocześnie najsmaczniejszych
makaronowych przepisów, w którym delikatny w smaku
makaron łączymy z wyrazistym sosem
serowym oraz szp
Kurczak piccata" Piccata " to metoda przygotowywania potraw, w której
mięso jest krojone, panierowane, podduszane i podawane z sosem. Wywodzi się ona z Włoch, gdzie do przygotpasja _1_^^rysuje. uwielbiam to chodź zwykle mi nie wychodzi ładnie lub w ogóle jest brzydko.dzisiaj pokaże wam 4 zakładki do zrobienie DIY dla opornych 1. 'la Galaxy wytnPlacek po cygańsku z
kurkami w
śmietanie z
szałwiąCzas na grzybobranie można uważać tego '16 roku już dawno za otwarty. Dzisiaj dlatego
kurki w
śmietanie. Te złote kolorem i pyszne w smaku
grzyby leśne przez koTrackback