Wykonanie
Jaką zupę
jada się u Was w Wigilię? U mnie w rodzinnym domu była to zupa grzybowa, u innych
jada się czerwony barszcz z uszkami lub barszcz z
grzybami. Są jednak rejony Polski, gdzie w czasie Wigilii je się zupę
migdałową. Dzisiaj chciałam pokazać Wam zupełnie inną zupę wigilijną. Myślę, że jest ona raczej deserem, niż daniem głównym. Słodka, migdałowa, bardzo smaczna.
Składniki:1 litr
mleka100 g
migdałów bez skórki-
mąki migdałowej (kupiona tutaj)4 łyżki
płatków migdałowych1 łyżka
miód do smaku
cukier waniliowycynamonWykonanie:Zagotowujemy
mleko wraz z masą
migdałową. Dodajemy
cukier waniliowy,
miód do smaku oraz szczyptę
cynamonu zagotowujemy. Zupę podajemy z
płatkami migdałowymi.