ßßß Cookit - przepis na ,,Wigilijna zupa migdałowa”

,,Wigilijna zupa migdałowa”

nazwa

Wykonanie

Jaką zupę jada się u Was w Wigilię? U mnie w rodzinnym domu była to zupa grzybowa, u innych jada się czerwony barszcz z uszkami lub barszcz z grzybami. Są jednak rejony Polski, gdzie w czasie Wigilii je się zupę migdałową. Dzisiaj chciałam pokazać Wam zupełnie inną zupę wigilijną. Myślę, że jest ona raczej deserem, niż daniem głównym. Słodka, migdałowa, bardzo smaczna.
Składniki:
1 litr mleka
100 g migdałów bez skórki- mąki migdałowej (kupiona tutaj)
4 łyżki płatków migdałowych
1 łyżka miód do smaku
cukier waniliowy
cynamon
Wykonanie:
Zagotowujemy mleko wraz z masą migdałową. Dodajemy cukier waniliowy, miód do smaku oraz szczyptę cynamonu zagotowujemy. Zupę podajemy z płatkami migdałowymi.
Źródło:http://podrozwkulinaria.pl/wigilijna-zupa-midalowa