Wykonanie
Banalnie prosta, szybka i tylko z
trzech składników. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę
sałatkę. Sama miałam taka sytuację chciałam podać coś innego, więc przypomniał mi się przepis jak dzień wcześniej przeglądałam internet, nie pamiętam strony, ale zapamiętałam
sałatkę bo banalnie prosta, a efektowna.Składniki:40- 50 dag
fasolki szparagowej (u mnie dalmatyńczyk, mrożona, ale z mojego ogródka i tegoroczna)5
jajek ugotowanych na twardo3-4 łyżki
majonezusól i
pieprzNatka pietruszki dla ozdoby (nie koniecznie)
Fasolkę oczyszczamy z końcówek, kroimy na pół i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżeczką
cukru do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy. Ja zalałam ją lodowatą
wodą na 2 minutki żeby szybciej wystygła, następnie odcedziłam i odstawiłam do odcieknięcia.
Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. Do odsączonej
fasoli dodajemy
jajka oraz
majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy
sola i
pieprzem. Ja przed podaniem posypałam dodatkowo
sałatkę natką pietruszki. Smacznego !!!