Wykonanie
Szklanka zdrowie! … orzeźwiający
napój pietruszko –imbirowy… polecam do przygotowania na zbliżające się upały.
Natka pietruszki to bogactwo witaminy i minerałów już jedna łyżka poszatkowanej
natki pietruszki zaspokaja dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminę C.
Imbir także wspomaga nasz układ odpornościowy, dodatkowo reguluje trawienia i poprawia koncentracje.
Składniki:2 pęczki świeżej
natki pietruszki4 cm korzenia
imbiru2 łyżki
miodu1 litr
wody mineralnejWykonanie:
Pietruszkę myjemy pod bieżąca
wodą.
Imbir obieramy i kroimy na pół.
Pietruszkę i
imbir wrzucamy do kielicha blendera, dolewamy 1/3 szklani
wody i miksujemy na najwyższych obrotach. Gdy składniki się dobrze zmiksują dodajemy pozostałą
wodę i
miód, miksujemy. Koktajl przelewamy przez sito.
Napój podajemy dobrze schłodzony.Smacznego!