Sezon truskawkowy w pełni, dlatego nie mogę przepuścić okazji, aby wykorzystać je do przygotowania owocowego mixu. Koktajle są doskonałą opcją na śniadanie. Są szybkie w przygotowaniu i zawierają dużo witamin. Słodki smak truskawek przełamuje gorzko- kwaśny smak grejpfruta. Dodatek pietruszki wzbogaca koktajl o kolejną dawkę witamin.Porcja dla 2 osóbSkładniki:pół kg truskawek,ćwiartka grejpfruta,łyżeczka miodu,łyżka natki pietruszki,2 szklanki wody mineralnej niegazowanejPrzygotowanie:Truskawki obrać z szypułek, umyć. Grejpfruta obrać i pokroić w grubą kostkę. Owoce wrzucić do pojemnika blendera, dodać łyżeczkę miodu, umytą natkę pietruszki oraz wodę mineralną. Całość zmiksować. Podawać od razu lub po schłodzeniu koktajlu w lodówce.