Wykonanie
Food in Central Europe: Culture and Busines s odbędzie się 19 i 20 maja 2016 roku na Uniwersytecie SWPS w Warszawie, ul. Chodakowska 19/31. Organizatorami konferencji są: Food Studies, Instytut Kulturoznawstwa Uniwersytetu SWPS oraz Stowarzyszenie Cook in Poland.Konferencja Food in Central Europe: Culture and Business to wydarzenie mające na celu poszerzenie i aktualizację
wiedzy o kulturze kulinarnej i biznesie gastronomicznym
krajów, które mimo bogatej oraz zróżnicowanej kuchni ciągle są mało znane. Wraz z rozwojem turystyki i dyplomacji kulinarnej jedzenie nabiera nowego znaczenia, staje się wizytówką oraz czynnikiem wpływającym na wzrost zainteresowania. Food in Central Europe: Culture and Business to program pełen ciekawych prelekcji przygotowanych przez specjalistów z różnych części świata, specjalistów od kultury kulinarnej i biznesu, którym zależy na propagowaniu kuchni Europy Centralnej.Udział w konferencji, jako słuchacz jest bezpłatny. Jednak ze względu na ograniczoną liczbę miejsc obowiązuje rezerwacja miejsc. Wszystkie osoby zainteresowane konferencją prosimy o przesłanie swojego imienia i nazwiska na adres
[email protected] . Strona konferencji: foodincentraleurope.hanami.pl
Podobne wpisy
SIEF 20th International Ethnological Food Research ConferenceW garnku kultury„Japońskie słodycze” – książka i spotkanieWielkanoc – wokół polskiego stołuAmerykańskie
słodycze