Wykonanie
Przepis na warzywne spaghetti z
marchewki i białej rzodkwi. Danie idealne dla osób na diecie, do zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Lekkie i pożywne.Autor: Justyna(0 oceny)| |
Warzywne spaghetti?
Czemu nie Smakuje wyśmienicie, jest zdrowe – same plusyTakie ” spaghetti ” możemy jeść bez dodatków, lub z ulubionym chudym
mięsem.Składniki na spaghetti:1
marchewka1 biała
rzodkiewgarść posiekanej
natki pietruszki2 łyżki
oliwy z oliwekłyżka
soku z cytrynysól,
pieprzPrzygotowanie spaghetti:
Marchewkę i
rzodkiew obieramy, myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnej obieraczki ” julienne ” obieramy warzywa tworząc długie
nitki, które będą naszym spaghetti. Dodajemy do warzyw posiekaną
natkę pietruszki.
Oliwę,
sok z cytryny,
sól, oraz
pieprz mieszamy ze sobą w małej miseczce, do połączenia składników, a następnie polewamy powstałym sosem, warzywne spaghetti.0Kategorie: