Odejmując czas tężenia galaretek sernik przygotujemy w parę chwil. Mimo braku świeżych owoców jest orzeźwiający , puszysty i wprost rozpływa się w ustach.Składniki:tortownica 24 cm1/2 opakowania okrągłych biszkoptów ( ok. 60 g. )1 kg. twarogu sernikowego z wiaderka1/2 szklanki cukru pudru2 galaretki agrestowe2 galaretki brzoskwiniowePrzygotowanie:Galaretki agrestowe oraz brzoskwiniowe rozpuszczamy w oddzielnych miseczkach w 0,5 l. wrzątku , odstawiamy do lodówki by ostygły i lekko stężały.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia oraz biszkoptami.Ser miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem aż stanie się puszysty.Dzielimy ser na dwie części , do jednej wlewamy galaretki brzoskwiniowe , do drugiej agrestowe , miksujemy do połączenia się składników.Na biszkopty wylewamy masę serową-agrestową , na wierzch serowo-brzoskwiniową.Odstawiamy do lodówki na 3-4 godz a najlepiej na noc by masy stężały.