ßßß
Bardzo lubię robić szaszłyki na grillu. Robiłam już różne rodzaje i ciągle szukam nowych rozwiązań. Próbowałam już szaszłyków na słodko, szaszłyków z ziemniakami, różnymi rodzajami mięs a teraz z kiełbasą. Powiem Wam, że wyszły bardzo smaczne a kiełbasa super się wytopiła. W zasadzie na patyczek możemy nadziać wszystko co się będzie trzymało. Takie szaszłyczki zawsze będą smakowały.Zapraszam :-)Składniki:- 5 kiełbas dobrej jakości- cukinia żółta i zielona- 3 cebule- czerwona papryka- sos czosnkowyWykonanie:Kiełbasę kroimy w plastry. Paprykę kroimy na kawałki, cukinię wybierzmy najlepiej małą, aby można ją pokroić także w plastry. Cebulę w plastry i sparzmy ją wrzątkiem. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie wszystkie składniki. Układamy na rozgrzaną kratkę na grillu i pieczemy, aż kiełbasa się ładnie przyrumieni. Ja podałam szaszłyki z sosem czosnkowym.