Wykonanie
Bardzo lubię robić szaszłyki na grillu. Robiłam już różne rodzaje i ciągle szukam nowych rozwiązań. Próbowałam już szaszłyków na słodko, szaszłyków z
ziemniakami, różnymi rodzajami
mięs a teraz z
kiełbasą.
Powiem Wam, że wyszły bardzo smaczne a
kiełbasa super się wytopiła. W zasadzie na patyczek możemy nadziać wszystko co się będzie trzymało. Takie szaszłyczki zawsze będą smakowały.Zapraszam :-)Składniki:- 5
kiełbas dobrej jakości-
cukinia żółta i zielona- 3
cebule-
czerwona papryka-
sos czosnkowy (od Develey)Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w plastry.
Paprykę kroimy na kawałki,
cukinię wybierzmy najlepiej małą, aby można ją pokroić także w plastry.
Cebulę w plastry i sparzmy ją wrzątkiem. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie wszystkie składniki. Układamy na rozgrzaną kratkę na grillu i pieczemy, aż
kiełbasa się ładnie przyrumieni. Ja podałam szaszłyki z
sosem czosnkowym.