ßßß Cookit - przepis na Bigos z cukinii

Bigos z cukinii

nazwa

Wykonanie

Cukiniowe szaleństwo trwa:) Dziś na obiad serwuje bigos z cukinii. Osobiście chyba nawet wolę ten od klasycznego bigosu z kapusty. Spróbujcie bo warto a i pracy przy nim nie wiele:)
Składniki:
6 małych cukinii
1 kg kiełbasy suszonej
0.7 kg wędzonego boczku
4 duże cebule
300 g przecieru pomidorowego
Wykonanie: Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Cukinie wymyć, obrać i pokroić na kostkę (nie musi być drobna). Gdy cebula i mięso będzie już gotowe przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną cukinie i smażyć w piekarniku przez około godzinę w 200 stopniach, co jakiś czas przemieszać. Po tym czasie, gdy cukinia będzie już miękka, dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać 300 gram przecieru pomidorowego, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 20 minut w 200 stopniach.
Źródło:http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2014/07/bigos-z-cukinii.html