Wykonanie

To moja ulubiona
sałatka. Jest ze mną już od dawna i często króluje na imprezach, spotkaniach ze znajomymi, jako dodatek do grilla lu po prostu jako śniadanie. Często jak przekazuje przepis na tą
sałatkę to wywołuje ona zdziwienie, jak to
ser,
winogrona i
czosnek. To smakuje ? oj smakuje i to jak.
Sałatka jest rewelacyjna a smaki wzajemnie się uzupełniają. Jest wprost idealna.No przynajmniej dla mnie, bo znam osoby, którym ona nie smakuje, ale o gustach
smakowych się nie dyskutuje przecież. Ja zachęcam Was do spróbowania.Zapraszam :-)Składniki:- 150 g
sera żółtego (użyłam podlaskiego
Mońki)- 300 g zielonych
winogron - najlepiej bezpestkowych- 2 ząbki
czosnku-
jogurt naturalny - 200 g- łyżka
majonezu-
sól,
pieprzWykonanie:
Ser żółty kroimy na kawałki, ja miałam
ser w plasterkach i pokroiłam w większą kostkę.
Winogrona myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i kroimy na pół, najlepiej się sprawdzą
winogrona bezpestkowe.
Czosnek wyciskamy i mieszamy z
jogurtem,
majonezem,
solą i
pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Sałatkę możemy przygotować wieczorem a zjeść rano, będzie jeszcze lepsza jak smaki się przegryzą.
