Szybkie? Efektowne? Pyszne? Czy idealne danie obiadowe musi mieć jeszcze jakieś cechy? Mnie wystarczą te trzy. Delikatne mięso, krucha marchewka, soczyste pieczarki pod kołderką sosu majonezowego... Przepyszne :)Składniki:1 podwójny filet z kurczakasólpieprz30 dag pieczarek1 mała cebulka2 marchewki1/2 szkl. majonezu1/2 szkl. śmietany 18%Sposób przygotowania:Filet umyj i pokrój: najpierw rozdziel na dwie połówki, a następnie każdą z nich na cztery kotleciki. Delikatnie posól i popieprz.Pieczarki umyj, pokrój w drobną kostkę i przysmaż z cebulką. Dopraw według uznania solą i pieprzem.Marchewkę zetrzyj na średnich oczkach.Majonez wymieszaj ze śmietaną - na gęsty sos.Kawałki kurczaka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wyłóż na nie pieczarki - po łyżce na kotlecik. Każdy z nich przykryj startą marchewką i polej sosem majonezowymPiecz w piekarniku bez termoobiegu w temp. 160-170 st.przez 30 minut.