Wykonanie
Są smaki, które przywołują wspomnienia... Takim właśnie dla mnie jest smak
ogórków z
musztardą... Smak studenckiego życia w stolicy Wielkopolski. Smak wspólnie z przyjaciółką jadanych obiadów w malutkiej kuchni na Michałowskiej... Smak dobrych lat :)
Składniki:świeże
ogórki5 szkl.
wody1,5 szkl.
cukru1 szkl.
octu2 łyżki
soli1 słoik
musztardy francuskiej - u mnie: Kamis
Sposób przygotowania:
Ogórki obierz ze skórki i pokrój tak, jak lubisz - u mnie w plastrach. Składniki zalewy wymieszaj i zimną zalewą zalej
ogórki w słoikach.Zakręcone słoiki ustaw w dużym garnku do pasteryzacji i zalej
wodą do 2/3 wysokości słoików. Zagotuj i trzymaj 10-12 minut na malutkim ogniu. Pozostaw do ostygnięcia.