Białą kapustę w wersji gotowanej znamy chyba wszyscy, prawda? Różne są sposoby jej przygotowania i każdy ma swoją ulubioną :) Moim ostatnim odkryciem jest gotowana kapusta pekińska. Dotychczas jadłam ją w wersji surówkowej i raz czy dwa w gołąbkach. Koniecznie musicie spróbować ją w wersji na ciepło z aromatycznym boczkiem i słodkimi pomidorami :)Składniki:1 średnia kapusta pekińska10-15 dag boczku wędzonego4 pomidory1/2 łyżki masłakilka łyżek olejusólpieprzSposób przygotowania:Kapustę oczyść poszatkuj. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż go na oleju. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę i masło. Duś do miękkości ok. 10-15 minut. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i dopraw do smaku sola oraz pieprzem.