Wykonanie
Kolejny przepis na pieczone ziemniaczki. Tym razem z
czosnkiem niedźwiedzim i
ziołami. Inspiracja z przepisu
Magdy tutaj . Ziemniaczki wyszły pyszne, bardzo aromatyczne.Polecam wypróbujcie :-)Ja podałam na obiad z
sałatką :-)Składniki:- 1,5 kg
młodych ziemniaków- 3 łyżki
oleju- 3 łyżeczki
czosnku niedźwiedziego- 3 łyżeczki
ziół prowansalskich- łyżeczka
soliWykonanie:
Ziemniaki myjemy i kroimy w łódeczki razem ze skórką. Z
oleju i przypraw robimy marynatę - mieszamy wszystko w miseczce i polewamy tym
ziemniaki. Mieszamy wszystko razem dłońmi.Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy ziemniaczki i pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 temperaturze 200 stopni przez 30 minut - funkcja termoobieg.Podajemy z surówką,
sałatką lub
mięsem.Smacznego :-)