Wykonanie
Do zimnej
wody wrzuciłam
pietruszkę,
selera, 2
marchewki pokrojone w plasterki, posiekaną
cebulę,
natkę pietruszki,
listek laurowy, 2
ziela angielskie, łyżeczkę
słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki harissy (można zastąpić
chilli) i osoliłam. Gotowałam godzinę.W międzyczasie do 300 g
mielonego mięsa indyka dodałam
jajko, 2 łyżki
otrąb owsianych, drobno posiekaną
cebulę,
sól i
pieprz.Po godzinie gotowania zupy, z
mięsa uformowałam 30 pulpecików wielkości
orzecha włoskiego, obtoczyłam w
mące i wrzuciłam do zupy.3
ziemniaki pokroiłam w kosteczkę, dodałam do zupy. Kiedy pulpeciki i
ziemniaki się ugotowały, dodałam pokrojoną w krótkie paseczki
paprykę marynowaną.