Wykonanie
Po długoweekendowym grillowym objedzeniu proponuję moją ulubioną lekką grecką
sałatkę. Pewnie każdy ją zna, ale ja uświadomiłam sobie, że jeszcze nie zagościła na blogu. Pamiętajcie koniecznie - kupcie do niej prawdziwą, dobrej jakości
fetę - fetopodobne wykluczone!!! I pod żadnym pozorem nie dodawajcie do niej
sałaty :)SKŁADNIKI (4 porcje,1 porcja - 286 kcal)
4 dojrzałe
pomidory(na zdjęciach widzicie koktajlowe- zapomniałam kupić zwykłe, a przy święcie nie było
mowy o kupieniu dobrych
pomidorów)2 średnie
ogórki1
czerwona cebulaopakowanie prawdziwej
fety2 garście czarnych
oliwekpieprzoliwa (około 4 łyżki)
suszone oreganoPRZYGOTOWANIE
Pomidory,
ogórki i
fetę kroimy w gruba kostkę,
cebulę w półplasterki. Dorzucamy
oliwki, polewamy
oliwą i doprawiamy
pieprzem i
ziołami. Podajemy z
bagietką, którą wybieramy cały sosik, który puści
sałatka :)Smacznego !!!
1 porcja - 286 , 5 kcal,-
białko - 11,5 g- tłuszcz - 23 g- węglowodany - 11 , 7 g- błonnik pokarmowy - 13 , 7 gZapraszam na fanpage na FB oraz Instagram