Wykonanie
Zawsze mam w lodówce jakieś warzywa, że o
jogurcie już nie wspomnę ;-) dlatego często surówki doprawiam właśnie
jogurtem, a nie
majonezem. Po pierwsze tego drugiego najczęściej nie mam "na zawołanie", a po drugie takie surówki są lżejsze :-) Ale to wszystko rzecz gustu :-) Nie mniej dziś mam dla Was jedną z tych surówek, które powstają w mojej kuchni na poczekaniu - otwieram lodówkę i nagle okazuje się, że jest z czego zrobić coś do obiadu :-) No to do dzieła ;-)SKŁADNIKI1 mała
cukinia1 pęczek
rzodkiewek1 pęczek
szczypiorku1 małe opakowanie
jogurtu naturalnegosól ziołowaCukinię (ze skórą) i
rzodkiewki kroimy w półplasterki lub ćwierćplasterki.
Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, doprawiamy
solą i
jogurtem, dokładnie mieszamy.