Składniki:kiwi 6czekolada gorzka starta 4 kostkiBiszkopt: jaja 6sól 1 szczypta cukier 3/4 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżeczka mąka pszenna 4 czubate łyżki mąka ziemniaczana 1 łyżkaMasa budyniowa: mleko 1 lbudyń smietankowy 2żółtko 2mąka ziemniaczana 1 łyżkacukier 4-5 łyżekmasło 1/3 kostkiWykonanie:Przygotować dwie blaszki o wymiarach 21x25 cm. Wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę (ze szczyptą soli), wsypując pod koniec cukier. Wciąż ubijając dodawać po żółtku. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do blaszek i piec ok. 15 min. Przestudzić. Wyjąć z foremek.W tym czasie obrać kiwi i pokroić w grube plastry. Ułożyć na jednym spodzie biszkoptowym.Następnie przygotować masę budyniową: Pół litra mleka roztrzepać z żółtkami, dodać budynie, cukier i mąkę. Resztę mleka zagotować z masłem, wlać mączną mieszankę i zagotować, aż zgęstnieje. Połowę, jeszcze gorącej, masy budyniowej wylać na owoce, przykryć drugim biszkoptem, na to wylać resztę masy i posypać czekoladą. Odstawić do całkowitego wystudzenia.