ßßß
Składniki:– 0,75 kg twarogu trzykrotnie zmielonego;– 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków;– 5 jajek;– 125 g masła w temperaturze pokojowej;– 4 łyżki kaszy manny;– 1/2 opakowania budyniu waniliowego;– 1 szklanka śmietany 36%– małe opakowanie cukru wanilinowegoWykonanie:Masło utrzeć do puszystości, dodawać partiami twaróg ucierając. W osobnej misce utrzeć całe jajka z cukrem na puch, dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować.Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać do masy serowej.Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, wystudzony sernik włożyć na całą noc do lodówki.Smacznego